top of page

Bent u verzekerd ?

Heeft u schade opgelopen door een hagelbui? Dan moet u natuurlijk in eerste instantie nagaan of u hiervoor verzekerd bent. Dit is niet altijd even eenvoudig, daarom beantwoorden wij hieronder de meest voorkomende vragen!

Bent u volledig ominium verzekerd?
Ja? Goed nieuws! Voor het herstellen van uw hagelschade kan u beroep doen op uw verzekering en moet u geen franchise/vrijstelling betalen!

Heeft u een kleine omnium of half omnium?
Ja? Ook in deze verzekering is hagelschade verzekerd! Net zoals bij de omnium verzekering is ook hier geen franchise/vrijstelling van toepassing.

Of misschien heeft u gekozen voor de verplichte BA verzekering?
Ja? Dan is het helaas niet mogelijk om de herstelling te laten uitvoeren via je verzekeringspolis. MAAR we raden u toch steeds aan om contact op te nemen met uw makelaar of verzekeringsmaatschappij. Sinds kort is het bij sommige maatschappijen mogelijk, mits betaling van een extra bijdrage, een verzekering te nemen uitsluitend voor hagelschade.
In sommige gevallen dekt soms ook de brandverzekering van uw woning de schade aan uw wagen!

Het steeds even navragen kan dus zeker geen kwaad aangezien de kosten voor het herstellen van een hagelschade snel kunnen oplopen!

Bent u uiteindelijk toch niet verzekerd voor het herstellen van uw hagelschade? Ook dan kan u gerust langskomen om vrijblijvend samen de schade eens te bekijken.

bottom of page